Söz

Hobi,Elişleri,Gezi,Doğa,Yaşam,Sanat
Hobby,Handmade,Travel,Nature,Life,Art

HAYATIN CEPLERİNİ BİR SİLKELEYİN HELE,
NELER DÜŞECEĞİNİ BİLEMEZSİNİZ !

26.03.2013

Koray

Koruyucu Aileler Yardımlaşma ve Yaygınlaştırma Derneği Başkanı sevgili Rukiye Urgancı'nın teşvikleriyle ,benim de çorbada tuzum bulunsun diyerek KORAY'a üye oldum ve diğer koruyucu ailelerle de tanışma olanağı buldum.Hepsi de güzel insanlar,pek çoğumuzun göze alamadığı bir fedakârlığı kabullenip kimsesiz çocukların yaşamlarını değiştirmişler.Kimisi okutuyor,kimisi okutup meslek sahibi etmiş,kimisi evlendirmiş..



Bugün;17 Nisan'da Krşyk.Çok katlı Pazar yerinde.......
 yapılacak olan yardım amaçlı çay'da ; çekilişle dağıtılacak hediye paketlerini hazırlamak üzere bir araya geldik,birkaç tatlı anne ve gönüllü ile...


Adres Karşıyaka Şubesi; paketlerimizi hazırladık,numaralandırma işlerini yaptık,
...umut içeri süzülüp eller kollar oldu,,
tanışmalar ,sohbetler, biraz da çayın yanına lezzetlerle güzel bir gün yaşadık.

Dışarıda çılgın bir bahar var.......

Orada fedakâr annelerimizin yanısıra Balejim okulunun Mr.Yrd.Neslihan Sanlı da vardı.Koruyucu Ailelerin tüm bakımlarını üstlenip sevgiyle yetiştirdikleri çocuklarla ilgili uygulamalarından söz etti. Meslek edindirme kurslarından belli sayıda çocuk yararlanabilecek.


İzmir Koruyucu Ailede lider oldu :

Bakanlığın 1980.li yıllardan beri var olan 'Koruyucu Aile' uygulamasına yönelik toplumsal duyarlılığı artırma çalışmaları sonuç vermeye başladı.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.nın verilerine göre Türkiye genelinde 1433 koruyucu aile,1659 çocuğun bakımını üstlendi.
Listenin başında 266 koruyucu aile ve bu ailenin yanında barındırılan 298 çocuk ile İzmir yer aldı.

Başkan Rukiye Urgancı'nın yaşamı nette ve yazılı basında çokça yer almış,,nadir kişiliklerden biri.

İZMİR Koruyucu Aile Derneği Başkanı Rukiye Urgancı, 19 yıl önce Karşıyaka Çocuk Yuvası'na 20 günlükken annesi tarafından bırakılan Merve Boztaş'ın, üç aylıkken koruyucu annesi oldu.
İzmir'de imam nikahlı Mahigül Zengin ile Kaan Boztaş'ın kızı Merve Boztaş, henüz bir aylık bile değilken annesi tarafından Karşıyaka Çocuk Yuvası'na bırakıldı.
Başkalarıyla evlenen anne ve babanın eşleri kendisini istemediği için yuvaya bırakılan Merve Boztaş'a, İzmir Koruyucu Aile Derneği Başkanı Rukiye Urgancı sahip çıktı. Urgancı, Merve'yi üç aylıkken yuvadan alıp koruyucu ailelik yaptı.
Çocukluğunu deniz kenarında bol oyuncaklarla geçiren Merve, 7 yaşında anne dediği kişinin gerçek annesi olmadığını öğrendi. Takdir ve onur belgeli eğitim hayatı, Karşıyaka Ticaret Lisesi'nin son sınıfında, 16 yaşındayken gerçek annesini bulduğunda sona erdi. Koruyucu ailesi olan Rukiye- Mehmet Urgancı'yı ve üvey kardeşlerini terk edip Gültepe'de öz annesi Mahigül Zengin'in yanında 1.5 yıl yaşadı. Geçen sürede koruyucu annenin gözyaşı hiç dinmedi ve 1.5 yıl önce "Beni affet" diyerek, kapısına gelen doğurmadığı kızını bağrına bastı.
Şahin Meke ile evlenen Merve Boztaş, hayatının en mutlu gününde öz annesi Mahigül Zengin de salonda olmasına rağmen koruyucu annesinin boynuna sarılarak, "Bana hiç annemi aratmadın. Keşke beni sen doğursaydın" diyerek gözyaşı döktü.
'AMACIMIZ ÇOCUK YUVALARINI KAPATMAK'
Merve 3 yaşına geldiğinde yuvadan 'Bahri Can Nuri Kalkan' adında bir çocuk daha alan aile, çocuk seven ve maddi durumu iyi olan herkesten koruyucu aile olmasını istedi. İzmir'de 260 koruyucu ailenin olduğunu, 110 ailenin de sırada beklediğini belirten Rukiye Urgancı, "Koruyucu ailede İzmir, birincisırada. Amacımız çocuk yuvalarını kapatmak. Çocukların sevgi ortamında büyümesini sağlamak. İki çocuğum, üç torunum olmasına rağmen iki çocuğa koruyucu annelik yaptım. Merve'yi üç aylıkken aldım. Emekli olmuştum bir şeyler yapmak istiyordum. Yuvada gönüllü annelik yapıyordum. 'Koruyucu aile olabilirsin' dediler. Annesi 20 günlükken bırakmış biz 3 aylıkken aldık. 16 yıl baktım. Ondan sonra beni terk etti. Doğuran anneye özlem içindeydi, gitti gördü ama sonra doğruyu anladı. Çocuk sevgisi olan herkes durumu da iyiyse koruyucu anne olsun" dedi........................
KAPAK TOPLAMA KAMPANYASI:
Koruyucu Aileler Derneği Mavi Kapak Toplama kampanyası kapsamında 2 yıldır topladıkları kapaklarla 20 adet tekerlekli sandalye almaya hak kazandı.Kazanılan bu sandalyeler ihtiyaç sahibi engellilere dağıtıldı...
Koruyucu aile olamasanız dahi sizleri gönüllü olarak aramızda görmek isteriz,
Haydi hanımlar,anneler,,bedeninizle,maddi yardımlarınızla,el işlerinizle kapımızı çalınız ....

2 yorum :

gülcan dedi ki...

iyi akşamlar,
bu derneği hiç duymamıştım, bu dernek karşıyaka da nerede, adres verebilir misiniz?

ozgrkdn dedi ki...

1671 sokak No:6 D:6 Karşıyaka
tlf: 0 555 465 90 77

)))sevgiler